20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το κλαμπ με κοτόπουλο και μπέικον ξεκινάμε και κόβουμε το κάθε φιλέτο οριζοντίως στη μέση και μετά κάθε κομμάτι σε μεσαίου πάχους λωρίδες.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
- Αλατοπιπερώνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις ρίχνουμε μαζί με το λάδι στο καυτό τηγάνι.
- Τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν έντονα, ανακατεύοντας πότε-πότε με μια κουτάλα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνουν οι λωρίδες τρυφερές και ζουμερές, αλλά καλά μαγειρεμένες ώς το κέντρο τους.
- Τις βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες του μπέικον, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζουμε και αυτές σε απορροφητικό χαρτί.
- Συνεχίζουμε στο κλαμπ σάντουιτς και παίρνουμε μία φέτα ψωμιού και την αλείφουμε με λίγη μουστάρδα.
- Βάζουμε επάνω μερικά φύλλα ρόκας, μερικά φιλετάκια κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε με 1 φέτα τυρί.
- Αλείφουμε με λίγη μουστάρδα άλλη μία φέτα ψωμιού και σκεπάζουμε το τυρί, με την αλειμμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Πάνω στη φέτα αυτή βάζουμε μερικά φύλλα ρόκας, 2 φέτες αυγού και τέλος 2 φέτες μπέικον.
- Σκεπάζουμε τα υλικά με μια τρίτη φέτα ψωμιού, αλειμμένη από την κάτω πλευρά με μουστάρδα.
- Πιέζουμε τη φέτα αυτή ώστε να παραμείνουν όσο γίνεται τα υλικά στη θέση τους. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το σάντουιτς αυτό διαγώνια στη μέση.
- Στερεώνουμε κάθε κομμάτι με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε όλα σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες.
Μυστικά
Το καλοκαίρι μπορούμε να προσθέσουμε ντομάτες κομμένες σε φέτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 50.