ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά μάτια με σάλτσα ντομάταςΑυγά μάτια με σάλτσα ντομάτας
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι (ή σε μια κατσαρόλα, αν δεν έχουμε τηγάνι με καπάκι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το balsamico, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 8-10 περίπου λεπτά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
  5. Μοιράζουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη (όπως είναι αυτά για το σαγανάκι).
  6. Κάνουμε 2 λακουβίτσες στη σάλτσα σε κάθε σκεύος και σπάμε εκεί τα αυγά (προσεχτικά ώστε να μείνει ολόκληρος ο κρόκος).
  7. Τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα σκεύη στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά χωρίς όμως να στεγνώσουν πολύ.
  8. Σερβίρουμε το φαγητό όπως είναι σε ατομικά σκεύη, πασπαλίζοντας με το τυρί.
  9. Συνοδεύουμε με: μια φέτα φρυγανισμένο πολύσπορο ψωμί.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών