ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες αντιναχτές ΚύπρουΠατάτες αντιναχτές Κύπρου
30' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Γεµίζουµε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι µε λάδι σε ύψος 5 εκ. και το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά. Όταν το λάδι φαίνεται να έχει κάψει, ρίχνουµε µία φέτα κρεµµυδιού στο σκεύος. Αν τσιτσιρίσει αµέσως, το λάδι είναι έτοιµο.
  2. Τηγανίζουµε τα τσίλι για µερικά δευτερόλεπτα, προσέχοντας να µην καούν, για να αναδειχθεί η γεύση τους. Τα βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Χρησιµοποιώντας το ίδιο γουόκ, τηγανίζουµε τα κρεµµυδάκια για 3-4 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν έντονα. Προσέχουµε να µην καούν. Τα βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Χρησιµοποιούµε ένα κουτάλι για να βυθίσουµε απαλά τα αυγά ένα-ένα στο ίδιο καυτό λάδι. Προσέχουµε, γιατί τα αυγά µπορεί να πιτσιλίσουν. Τα τηγανίζουµε για περίπου 10 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν έντονα παντού. Τα αφαιρούµε µε µια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Τα κρατάµε ζεστά.
  5. Σε µια κατσαρόλα ανακατεύουµε σε µέτρια φωτιά τη σάλτσα ψαριού, τον πουρέ ταµάρινδου και τη ζάχαρη για 5-7 λεπτά ή µέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη.
  6. Κόβουµε τα αυγά στη µέση και τα βάζουµε µε τους κρόκους προς τα πάνω σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος.
  7. Περιχύνουµε τα αυγά µε τη σάλτσα ταµάρινδου και τα πασπαλίζουµε µε τις τραγανές πιπεριές και τα κρεµµυδάκια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών