ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨητό μοσχάρι κατσαρόλας με σάλτσα από ξερά βύσσιναΨητό μοσχάρι κατσαρόλας με σάλτσα από ξερά βύσσινα
30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι με σάλτσα βατόμουρο αρχικά ζεσταίνουμε, σε µια φαρδιά κατσαρόλα, τη µισή ποσότητα βουτύρου σε χαµηλή φωτιά. Προσθέτουµε τα κρεµµύδια καιανακατεύουµε. Σκεπάζουµε µε το καπάκι και µαγειρεύουµε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, µέχρι να ροδίσουν και να µαλακώσουν.
  2. Παράλληλα, σε µια µικρή κατσαρόλα βάζουµε τα µούρα, τη µαρµελάδα κόκκινου µούρου και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Βράζουµε για 5 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν τα φρούτα και να σιροπιάσει το υγρό.
  3. Αλατοπιπερώνουµε τα φιλέτα.
  4. Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο βούτυρο σε µια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουµε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα µε το πόσο ψηµένα µάς αρέσουν. Τα βγάζουµε και τα απλώνουµε σε πιατέλα και τα καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο, για να τα διατηρήσουµε ζεστά. Ρίχνουµε στην κατσαρόλα το κόκκινο κρασί και βράζουµε για 1 λεπτό, µέχρι να εξατµιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουµε τον ζωµό και βράζουµε για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να µειωθεί στο µισό.
  5. Προσθέτουµε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά, µε το σύρµα, µέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα και να µην έχει σβόλους από το αλεύρι. Ρίχνουµε και τα υγρά που θα έχουν βγάλει τα φιλέτα στην πιατέλα. Βγάζουµε τα κρεµµυδάκια από την κατσαρόλα και τα απλώνουµε ολόγυρα από τα φιλέτα.
  6. Στραγγίζουµε τα φρούτα και ρίχνουµε το σιρόπι τους µέσα στον ζωµό. Ανακατεύουµε καλά, αλατοπιπερώνουµε και περιχύνουµε µε τη σάλτσα τα φιλέτα και τα κρεµµυδάκια.
  7. Στολίζουµε το μοσχάρι µε τα φρούτα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Βατόμουρα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών