ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜηλόπιτα χωρίς μίξερΜηλόπιτα χωρίς μίξερ
25' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 15 τμχ

Διαδικασία

  1. Για τα μηλοπιτάκια με σοκολάτα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει. 
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει κι αυτή.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  5. Αμέσως μετά τα ανακατεύουμε με τους δυο χυμούς για να μην μαυρίσουν.
  6. Στρώνουμε με λαδόκολλα ή βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου ή ένα μεγάλο ταψί.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  8. Ρίχνουμε τα αυγά στο κρύο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.
  9. Προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με κουτάλα, μέχρι να έχουμε μια πηκτή ζύμη.
  10. Ενσωματώνουμε το ξύσμα, τα τριμμένα μήλα με τους χυμούς και τα κομματάκια σοκολάτας.
  11. Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαμαρίνα ή το ταψί, αφήνοντας απόσταση 5 εκ. ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν.
  12. Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στον φούρνο για περίπου μισή ώρα.

Μυστικά

  • Αντί για σοκολάτα, βάζουμε 100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα, εφόσον αρέσουν στα παιδιά μας.
  • Αν θέλουμε να βάλουμε ξινόμηλα, προσθέτουμε 1 - 2 κουταλιές επιπλέον ζάχαρη, παραλείπουμε τη σοκολάτα και, όταν βγάλουμε τα μηλοπιτάκια από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών