10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

Για τα ψάρια

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι (που να χωράει τα ψάρια) ή σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο λάδι την κάππαρη και το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά.
  2. Μετά προσθέτουμε την ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, τα σκόρδα, το θυμάρι, τη ματζουράνα, το ξίδι και αλατοπίπερο.
  3. Μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτουμε 100 ml νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 6 - 7 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα ψάρια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  6. Στα μισά του χρόνου γυρίζουμε τα ψάρια και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι.
  7. Συνοδεύουμε με ζυμωτό ψωμί και μια απλή ντοματοσαλάτα.

Ένα ροζέ από Ξινόμαυρο ή ένα δροσερό Pinot Noir.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών