30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη ζεστή σαλάτα με φασολάκια, μουστάρδα, μανούρι και καβουρδισμένα αμύγδαλα, πρώτα καθαρίζουμε τα φασολάκια (θέλουμε να μείνουν καθαρό βάρος περίπου 650 γρ.) και τα πλένουμε.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και περιχύνουμε τα φασολάκια.
- Προσθέτουμε το ξίδι, τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε απαλά.
- Σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και το μανούρι και σερβίρουμε. Τρώγεται αμέσως, προτού κρυώσουν τα φοσολάκια.