10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το λαδολέμονο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα φιλέτα σολομού με λαδολέμονο μουστάρδας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
- Αλείφουμε με το λάδι τα φιλέτα σολομού, τα βάζουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Παράλληλα χτυπάμε στο μπλέντερ ή με το σύρμα το λάδι, το λεμόνι και τη μουστάρδα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, το κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε στα πιάτα τις φέτες σολομού, περιχύνουμε με την κρέμα λεμονιού και συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα με κάππαρη ή σαλάτα μπρόκολο.
- Στο ποτήρι μας ένα ροζέ με υψηλή οξύτητα, ένα «κοφτερό» Ασύρτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.