ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες… με μουστάρδα, μέλι και ρίγανη, πατάτες, μουστάρδα, μέλιΠατάτες με μουστάρδα, μέλι και ρίγανη
10' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τις πατάτες με σκόρδο και δεντρολίβανο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Καθαρίζουμε 2 κιλά πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ρίχνουμε σε ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.
  3. Προσθέτουμε 120 ml ελαιόλαδο, 6 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και χοντροκομμένες, και τα φύλλα από 8 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο ή 2 κουτ.σούπας ξερό δεντρολίβανο, χοντροκοπανισμένο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  5. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  6. Κάθε 15 λεπτά βγάζουμε για λίγο το ταψί από το φούρνο και ανακατεύουμε τις πατάτες, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών