ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολό μοσχαριού με μήλα, μπαχαρικά και μέλιΜοσχαρίσιο ρολό με μήλα, μπαχαρικά και μέλι
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ρολό, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
  2. Στη συνέχεια, τρίβουμε το ψωμί με τα χέρια μας μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, χωρίς να το στύψουμε.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, τα 50 ml λάδι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενο ρολό.
  5. Έπειτα, το τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα (φροντίζουμε να κλείσουμε τα ανοίγματα διπλώνοντας τις άκρες της λαδόκολλας κάτω από το ρολό).
  6. Το βάζουμε σε ένα σχετικά μικρό ταψί - δεν πρέπει να υπάρχει πολύς χώρος ελεύθερος ολόγυρα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα το ρολό θα έχει «δέσει» και θα μπορεί να κρατήσει το σχήμα του.
  8. Το ξεφουρνίζουμε, λοιπόν, και προσεκτικά για να μην καούμε (φορώντας ίσως γάντια φούρνου) και για να μη σπάσει, το ξετυλίγουμε από τη λαδόκολλα και το βάζουμε ξανά στο ταψί.
  9. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 70 ml λάδι, τη ντομάτα, το ξίδι, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
  10. Περιχύνουμε το ρολό με την υποτυπώδη σάλτσα και το φουρνίζουμε πάλι.
  11. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα.
  12. Αφήνουμε το ρολό να ξεκουραστεί για 30 λεπτά προτού το σερβίρουμε σε φέτες με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

Ένα κυπριακό χαρμάνι με Μαραθεύτικο, την τοπική ερυθρή ποικιλία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 67.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών