15' προετοιμασία
1 ώρα και 5' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 36 εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γεμιση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
  2. Ρίχνουμε το κασέρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  3. Αποσύρουμε, καλύπτουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη, με τρόπο ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια για να μη δημιουργήσει πέτσα, και αφήνουμε περίπου 5 λεπτά, να κρυώσει.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.

Πίτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Στρώνουμε 5 από τα φύλλα στο ταψί, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά, με τρόπο ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  3. Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, αλείφοντας το καθένα ξεχωριστά με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων της βάσης, στρίβοντάς τες με τα δάχτυλά μας ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο σχήμα (σαν κορδόνι).
  5. Αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας και τη χαράσσουμε βαθιά σε κομμάτια. Το μαχαίρι μας θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τη μέση της πίτας.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  7. Περιχύνουμε ομοιόμορφα την πίτα και αφήνουμε 10 λεπτά να απορροφηθεί.
  8. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στο χαμηλό ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει αλλά να ψηθεί και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα την άκρη της πίτας. (Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, αν χρειαστεί.)
  9. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρή, και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών