ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο στο τηγάνι με πράσοΚοτόπουλο στο τηγάνι με πράσο
20' προετοιμασία
50' ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με καρότο και κεφαλοτύρι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε όλα τα λαχανικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια, για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  4. Βάζουμε τα κλωνάρια του μυρωδικού που επιλέξαμε (ή πασπαλίζουμε με το αποξηραμένο μυρωδικό).
  5. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, ίσα να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.
  6. Ξεφουρνίζουμε το ταψί, τακτοποιούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου πάνω στα λαχανικά και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί.
  7. Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.
  8. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει το κοτόπουλο και να μελώσουν τα λαχανικά (δεν πειράζει αν κρατάνε λίγο τα λαχανικά).
  9. Αφήνουμε, το κοτόπουλο με καρότο και κεφαλοτύρι, μέσα στον φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα, να «ξεκουραστεί» για 10 - 15 λεπτά προτού σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 79.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών