ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρύα τάρτα με αμπελοφάσουλα και λευκά τυριάΚρύα τάρτα με αμπελοφάσουλα και λευκά τυριά
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αμπελοφάσουλα με λαδοτύρι και σουσάμι, αρχικά καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα, κόβοντας απλώς τις δύο ακρούλες τους, γιατί δεν έχουν ίνες γύρω-γύρω.
  2. Βάζουμε μπόλικο νερό με αλάτι σε μια κατσαρόλα να βράσει.
  3. Μόλις κοχλάσει έντονα, βάζουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως, χωρίς όμως να λιώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε χωρίς λιπαρή ουσία το σουσάμι για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του.
  5. Το βγάζουμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο, για να μη συνεχίσει να ψήνεται.
  6. Τρίβουμε το τυρί στον τρίφτη ή βγάζουμε φλούδες με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες (peeler).
  7. Στραγγίζουμε τα αμπελοφάσουλα καλά και τα βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
  8. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε.
  9. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το λαδοτύρι και ανακατεύουμε.
  10. Σερβίρουμε, τα αμπελοφάσουλα με λαδοτύρι και σουσάμι, με φρέσκο ψωμί.

Μυστικά

Αντί για σουσάμι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουκουνάρια, που καβουρδίζουμε όπως το σουσάμι. Αντί για λαδοτύρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο τυρί της αρεσκείας μας, όπως παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, ακόμα και ξερή μυζήθρα, το καθένα με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα. Στο σαλατοφαγητό μπορούμε να προσθέσουμε το μυρωδικό της επιλογής μας, π.χ. λίγο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό, τριμμένο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών