ΒΡΑΒΕΙΑ 2013

7 γεύσεις, µία µπίρα

Μια μπίρα με ξεχωριστή γεύση για κάθε ξεχωριστή μέρα της εβδομάδας. Εξ ου και το όνομα Septem - επτά. Μια επιχείρηση που μπόρεσε να διακριθεί σε χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων χρόνων.

04.06.2013| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ
7 γεύσεις, µία µπίρα

Μια μπίρα με ξεχωριστή γεύση για κάθε ξεχωριστή μέρα της εβδομάδας. Εξ ου και το όνομα Septem – επτά. Μια επιχείρηση που μπόρεσε να διακριθεί σε χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων χρόνων.

Η Septem είναι μια ελληνική μικροζυθοποιία η οποία από το 2009 παράγει φρέσκια, μη παστεριωμένη μπίρα, στο Ωρολόγιο Ευβοίας. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκονται δύο αδέλφια: ο Σοφοκλής, οινολόγος, και ο Γιώργος Παναγιώτου, οικονομολόγος. Οι δυο τους κατάφεραν μέσα σε 4 χρόνια να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ελληνικό brand. Όχι τυχαία.

Οι μπίρες τους παράγονται με ολόκληρα φύλλα λυκίσκου χωρίς θερμική κατεργασία, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 700 τ.μ. ∆ιαθέτουν εμφιαλωτική μηχανή με δυνατότητα πλήρωσης 2.250 φιαλών την ώρα και άρτια εξοπλισμένο χημικό εργαστήριο. Με κύκλο εργασιών που παρουσίασε φέτος άνοδο 75% σε σχέση με πέρυσι, με διανομή σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σήμερα αποτελούν παράδειγμα υγιούς ελληνικής επιχείρησης.


Στην ετικέτα κάθε φιάλης αναγράφεται η προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος. Αυτή η καινοτομία τούς χάρισε πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Design & Packaging στον διεθνή διαγωνισμό International Beer Challenge στο Λονδίνο. Στα άμεσα μελλοντικά τους σχέδια είναι η καλλιέργεια λυκίσκου στα 25 στρέμματα του κτήματος, με στόχο την αυτόνομη διαχείριση. «Ένα μεγάλο ζυθοποιείο παρέχει στον καταναλωτή την ασφάλεια του ποιοτικού ελέγχου, όμως χωρίς γευστικές εξάρσεις. Αυτό το κενό στην αγορά καλούμαστε να καλύψουμε εμείς», λέει ο Σοφοκλής Παναγιώτου και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Πού τις βρίσκουμε: Σε όλα τα μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία, σε όλη την Ελλάδα.

Septem, Ωρολόγιο, Δήμος Κύμης – Αλιβεριού, Έυβοια, τηλ.: 2222 77 0000, email: [email protected]


Ο Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τουριστικών επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), απονείμει στον Σοφοκλή Παναγιώτου το Βραβείο Ποτού για την εταιρία «Septem».

Βραβεία 2014

Βραβεία 2012

Βραβεία 2011

Βραβεία 2010

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών