ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Άλλη Σκάλα

Μια κλασική ταβέρνα με ζηλευτούς μεζέδες, καλό κρασί και μια αυλή με δεντράκια για δροσιά.

28.07.2011| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Άλλη Σκάλα

Μια κλασική ταβέρνα στα Καμίνια με ζηλευτούς μεζέδες, καλό κρασί και μια αυλή με δεντράκια για δροσιά.

Η θέση: Σε μια συνοικία του Πειραιά που διατηρεί ακόμη την «αντίληψη» της γειτονιάς, με γυναίκες να κάθονται στα κατώφλια των χαμηλών σπιτιών και οικογένειες να ξενυχτάνε το καλοκαίρι στις αυλές τους. Στη γωνία που κάνει η Αγίου Ελευθερίου με τη Σερίφου παρκάρετε.

Η ατμόσφαιρα: Μια παλιά μονοκατοικία είναι η «Αλλη σκάλα», με καρέκλες καφενείου, λίγα τραπέζια, μια αυλή για το καλοκαίρι και μια εσωτερική σάλα για το χειμώνα. Εχει νέους επισκέπτες αλλά και θαμώνες που για χρόνια έχουν τραγουδήσει στα τραπέζια της αληθινά ρεμπέτικα.

Το φαγητό: Καλά κρέατα και περιποιημένοι μεζέδες. Πήραμε ζουμερό, καλοψημένο μπιφτέκι, συκώτι σχάρας, πανσέτες, μοσχαρίσιο λουκάνικο, ντοματόπιτα, μια περιποιημένη χωριάτικη σαλάτα -με ξινομυζήθρα, αντί για την κλασική φέτα, που της πήγαινε πολύ-, φρέσκες τηγανητές πατάτες και ψητό ψωμί με λάδι και ρίγανη, που φυσικά βουτήχτηκε ουκ ολίγες φορές στη σαλάτα. Ζητήστε από τον κύριο Γιώργο λούζα δικής τους παραγωγής και θα μας θυμηθείτε.

Ο λογαριασμός: Με 20 ευρώ το άτομο τρως και πίνεις σαν βασιλιάς.

Η κάβα: Κρασί χύμα αλλά επώνυμο. Εμείς συνοδεύσαμε το φαγητό μας με ασύρτικο του Σαντορινιού Σιγάλα.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί Πέμπτη έως Σάββατο από τις 7 το απόγευμα και Κυριακή – αργίες μεσημέρι. Τον χειμώνα τους μεζέδες συνοδεύει ζωντανή μουσική. Δεν θα δυσκολευτείτε να παρκάρετε στα γύρω στενά. Το κάπνισμα επιτρέπεται στην αυλή. Η ταβέρνα έχει ένα αδερφάκι στη Σαντορίνη, τη «Σκάλα», που βρίσκεται στην Οία – εξ ου και το όνομά της.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Μαγειρεία - Ταβέρνες

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών