Οι Κινέζοι, που πήγαν ως μετανάστες στο Περού στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, εισήγαγαν τόσο τη σάλτσα σόγιας όσο και τη λογική του stir fry, του γρήγορου σοταρίσματος στο τηγάνι. Αυτό το λεπτοκομμένο μοσχάρι με λαχανικά στο τηγάνι είναι τόσο γρήγορο και νόστιμο, που σύντομα υιοθετήθηκε από όλους τους Περουβιανούς.

10' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 18'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε lomo saltado (μοσχάρι στο τηγάνι με κρεμμύδι και ντομάτα) αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε το κρέας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ξίδι, την ντομάτα και το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
  3. Ρίχνουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε – η όλη διαδικασία στο τηγάνι πρέπει να κρατήσει 7-8 λεπτά, όχι παραπάνω, γιατί θα στεγνώσει το κρέας.
  4. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών