ΑΓΟΡΑ

Βαφτιστήρια, συγνώμη. Αυτά τα σοκολατένια αυγά θα τα κρατήσουμε για εμάς

Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο ιδιαίτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας και τώρα δεν θέλουμε να τα μοιραστούμε.

06.04.2023| Updated: 07.04.2023
Φωτογραφία: Φίλινγκς
Βαφτιστήρια, συγνώμη. Αυτά τα σοκολατένια αυγά θα τα κρατήσουμε για εμάς

Γάλακτος ή μπίτερ; Με γέμιση ή με έκπληξη; Μίνιμαλ, φαντεζί ή τελείως απρόβλεπτα; Τα ωραιότερα σοκολατένια αυγά που ετοίμασαν τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας βρίσκονται εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσουρέκια: Πού βρίσκουμε τα πιο μαστιχωτά και μυρωδάτα της ΑθήναςΤσουρέκια: Πού βρίσκουμε τα πιο μαστιχωτά και μυρωδάτα της Αθήνας

Το αυγό έκανε το αυγό, στο Ourse

Ένα φουτουριστικό αυγό που βγαίνει μέσα από ένα άλλο αυγό έχει ετοιμάσει ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης. Tο (μέσα) αυγό είναι φτιαγμένο από πλούσια πραλίνα φουντουκιού με τραγανή γέμιση, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και ανθό αλατιού. Το περιβάλλει ένα κέλυφος σκούρας σοκολάτας, περιεκτικότητας 65% σε κακάο.

Μυστρά 39, Γλυφάδα, T/212-10.67.019

Σε αυγοθήκη, από τις Esophy x Kora

Οι Esophy που παρασκευάζουν τις νόστιμες, χειροποίητες σοκολάτες με τα εντυπωσιακά περιτυλίγματα, συνεργάζονται με την Kora και δημιουργούν ειδικά για το Πάσχα ρεαλιστικά μίνι αυγουλάκια που μπαίνουν ανά εξάδες σε αυγοθήκες. Πρόκειται για αυγά λευκής σοκολάτας με καραμελωμένα κομμάτια κρουασάν από δημοφιλή φούρνο της Αναγνωστοπούλου. Πωλούνται ξεχωριστά, στην χάρτινη αυγοθήκη τους, ή ως μέρος του πασχαλιάτικου καλαθιού της Kora, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες λιχουδιές –από σοκολατένια babka μέχρι χειροποίητα κεριά από μελισσοκέρι.

Π.Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/ 210-36.27.855 & korabakery.com

Σε φωλιά, στη Madame Fraise

Στο Madame Fraise έχουν ετοιμάσει αυγά από σοκολάτα γάλακτος, γεμιστά με αφράτη πραλίνα από τα περίφημα φουντούκια του Πιεμόντε. Στην επιφάνειά τους έχουν χτίσει μια φωλιά από λεπτά «κλαδάκια» σοκολάτας και την έχουν γεμίσει με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Έχουν βάλει και ένα χαριτωμένο χάρτινο σπουργίτι από πάνω να επιβλέπει τα αυγά (και τις γουρουνιές μας).

Υμηττού 225, Μετς, T/211-41.86.086, διανομή μέσω Wolt και efood

Με παγωτό, στο Epik

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Epik Gelato (@epikgelato)


Στο Epik γεμίζουν με παγωτό τα σοκολατένια αυγά τους και μας αφήνουν να διαλέξουμε ανάμεσα σε τέσσερις παραλλαγές του: «Αυγό φυστίκι» από σεμιφρέντο φυστίκι με γέμιση βατόμουρο και επικάλυψη σοκολάτας φυστικιού με καβουρδισμένα φυστίκια Αιγίνης, «Αυγό σοκολάτα» με σεμιφρέντο σοκολάτα, γέμιση σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος με καραμελωμένο φουντούκι, «Αυγό αρμενοβίλ» από σεμιφρέντο με καραμελωμένα αμύγδαλα, ψημένη μαρέγκα, γέμιση σοκολάτας και επικάλυψη bitter σοκολάτας, και «Αυγό φράουλα» από σεμιφρέντο φράουλα με σοκολάτα φουντουκιού, μαρμελάδα φράουλα και επικάλυψη σοκολάτα φράουλας και ινδοκάρυδο.

Δορυλαίου 2, πλατεία Μαβίλη, Τ/210-64.64.105

Τα αυγά-γλυπτά του GB Corner

Κομψοτεχνήματα από σοκολάτα υψηλής ποιότητας είναι τα χειροποίητα αυγά του GB Corner, τα οποία έχει σχεδιάσει ο pastry chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, Αλέξανδρος Κούφας. Φτιαγμένα από σοκολάτα γάλακτος Valrhona, κρύβουν εσωτερικά μια πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με gianduja, καραμελωμένα φουντούκια, ανθό αλατιού και καραμέλα βουτύρου. Για τους λάτρεις της πικρής σοκολάτας υπάρχει και η εκδοχή με bitter Valrhona 70% κακάο και στρώση από πραλίνα αμυγδάλου με καραμελωμένα rice pops.

Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, Τ/210-33.30.750

Φίλινγκς: Πουά ή με μαργαρίτες;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΦίΛΙΝΓΚΣ (@feelings.ath)

Ένα πιο κλασικό και ένα «chanelίζον» αυγό έχει ετοιμάσει ο pastry chef του Φίλινγκς, Αλέξανδρος Κόνιαρης. Το πρώτο, κόκκινο με λευκές μαργαρίτες από ζαχαρόπαστα, παρασκευάζεται από λευκή σοκολάτα. Το δεύτερο φτιάχνεται με σοκολάτα γάλακτος, βάφεται με μαύρο (με σπρέι από βούτυρο κακάο και άνθρακα) και έπειτα έχει στολιστεί με λευκές τελείες.

Πύρρωνος 23, Παγκράτι, Αθήνα, Τ/210-75.64.760

Κυβισμός από σοκολάτα, στο Dimitris Economides


Από την πατισερί του Δημήτρη Οικονομίδη μπορούμε φέτος να προμηθευτούμε σοκολατένια αυγά επηρεασμένa από τον κυβισμό.

Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, Τ/210-67.55.000

Γκοφρέτα σε αυγό, στο La Maison

Εδώ βρίσκουμε πασχαλινά αυγά σε αμέτρητα θέματα (από Χάρι Πότερ μέχρι playstation) από ζαχαρόπαστα. Εμείς προτιμάμε, ωστόσο, εκείνο το σοκολατένιο αυγό που είναι γεμιστό με πλούσια πραλίνα φουντουκιού, καραμελωμένο κροκάν φουντουκιού, διογκωμένο ρύζι και σοκολάτα. Σαν γκοφρέτα σε μορφή αυγού.

Δημοσθένους 149, Καλλιθέα, Τ/216-70.06.518

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣH Μεγάλη Λίστα: 100 στάσεις για street food στο κέντρο της ΑθήναςH Μεγάλη Λίστα: 100 στάσεις για street food στο κέντρο της Αθήνας

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Αρτοποιεία

Ζαχαροπλαστεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών