ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος συνεργάζεται με το Clumsies

‘Ηρθε η ώρα το φαγητό στο διεθνές και πολυβραβευμένο μπαρ της Αθήνας, νο.6 στην λίστα με τα World’s 50 best bars, να φτάσει τα υψηλά …

09.10.2020| Updated: 15.02.2024
Ο Αθηναγόρας Κωστάκος συνεργάζεται με το Clumsies

‘Ηρθε η ώρα το φαγητό στο διεθνές και πολυβραβευμένο μπαρ της Αθήνας, νο.6 στην λίστα με τα World’s 50 best bars, να φτάσει τα υψηλά γευστικά χαρακτηριστικά που έχουν τα ποτά του. Γι’ αυτό η ομάδα απευθύνθηκε στον ταλαντούχο chef Αθηναγόρα Κωστάκο, που έχει διεθνείς δάφνες, μια επιτυχημένη πορεία σε εστιατόρια του εξωτερικού ( Meraki, Λονδίνο) και γνωρίζει πώς να καλομαθαίνει επισκέπτες από όλο τον κόσμο που φτάνουν κάθε χρόνο στο Scorpios (Μύκονος).

“Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σεφ/επαγγελματία, ήρθε στο ραντεβού μας με στοχευμένες 40 ερωτήσεις, για να καταλάβει τι θέλουμε” λέει με θαυμασμό ο Λευτέρης Γεωργόπουλος της ομάδας του Clumsies.Με πολύ καλή διάθεση για την συνεργασία, ο σεφ δημιούργησε ένα μικρό comfort μενού, μια κάρτα για πρωινό και μια για όλη μέρα, με υλικά πρώτης τάξης.

Δημιουργίες σε bowl, που είναι παγκόσμια τάση και κάποια πιάτα με ελληνικότητα, που υπογραμμίζουν την γαστρονομική ταυτότητα της χώρας είναι τα βασικά στοιχεία του μενού. Όλα είναι φτιαγμένα για να μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού, και ιδανικά σε λίγο καιρό, το μενού μπορεί να εξελιχθεί έτσι ώστε να μην χρειάζεται καν μαχαιροπήρουνο, να πρόκειται δηλαδή για ένα καθαρόαιμο bar food. Το παστίτσιο με κοντό μακαρονάκι αλλά και το ταρτάρ σουτζούκι είναι δυο από τα πιάτα που ξεχώρισαν στην πρώτη γευστική δοκιμή και αναμένεται να μπουν στα ευπώλητα.

To πρωινό θα σερβίρεται καθημερινές ως τις 14.00 και την Κυριακή μέχρι 18.00, το all day μέχρι το βράδυ. Από τις 19 Οκτωβρίου θα αρχίσει να σερβίρεται, με το επίσημο λανσάρισμα να είναι στο brunch της Κυριακής 1 Νοεμβρίου.

The Clumsies, Πραξιτέλους 30, Aθήνα, Τ/ 2103232682

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

All day

Εστιατόρια

Ομόνοια

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών