ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα φάβας με καβουρδισμένα φουντούκιαΣούπα φάβας με καβουρδισμένα φουντούκια
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την αμυγδαλόσουπα με μπρόκολο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το πράσο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, και σβήνουμε με τον ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπρόκολο και τη δάφνη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου. Σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 7-8 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το τζίντζερ, αλατίζουμε και πετάμε τη δάφνη.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα (ή σε πολυκόφτη). Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μισή κουτ. σούπας σησαμέλαιο με τον κουρκουμά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για να λαδωθούν καλά. Τα απλώνουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, να ροδίσουν.
  3. Βγάζουμε τα αμύγδαλα από το ταψί, ρίχνουμε στο ταψί το υπόλοιπο σησαμέλαιο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε μικρό μπολάκι.
  4. Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα, σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα λίγα αμύγδαλα και ραντίζουμε με το λάδι κουρκουμά από το μπολάκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Αμυγδάλου

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών