40'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Κομμάτια: 12Για τη βάση
Για την επικάλυψη
Διαδικασία
Βάση
- Για τη βάση του carrot cake, χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα για το carrot cake και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να σκορπίσουν ομοιόμορφα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με διαστάσεις 26 x 10 εκ. και ύψος 10 εκ.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το carrot cake σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για περίπου 1 ώρα.
- Βγάζουμε το carrot cake από το φούρνο, περιμένουμε 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Επικάλυψη
- Για την επικάλυψη του carrot cake, στον κάδο του χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μια απαλή κρέμα, την οποία απλώνουμε πάνω στο carrot cake.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.