40' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη βάση

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

Βάση

  1. Για τη βάση του carrot cake, χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα για το carrot cake και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να σκορπίσουν ομοιόμορφα.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με διαστάσεις 26 x 10 εκ. και ύψος 10 εκ.
  5. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το carrot cake σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για περίπου 1 ώρα.
  6. Βγάζουμε το carrot cake από το φούρνο, περιμένουμε 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Επικάλυψη

  1. Για την επικάλυψη του carrot cake, στον κάδο του χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μια απαλή κρέμα, την οποία απλώνουμε πάνω στο carrot cake.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών