ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκό με γκρανόλα και επικάλυψη σοκολάτας, χωρίς ζάχαρηΜπάρες χωρίς ζάχαρη, με γκρανόλα, ξερά φρούτα και σοκολάτα
10' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ελαφρύ γλυκό χωρίς ζάχαρη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Στη συνέχεια, πλένουμε τα φρούτα και τα καθαρίζουμε από τη φλούδα και τα κουκούτσια τους.
  3. Τα κόβουμε στα 4 και τα τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα.
  4. Τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
  5. Βγάζουμε τα φρούτα από τον φούρνο και ανοίγουμε τη λαδόκολλα.
  6. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μίξερ μαζί με την κανέλα.
  7. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα δημητριακά.
  8. Μοιράζουμε τα θρυμματισμένα δημητριακά σε 4 μπολάκια, κρατώντας μερικά για γαρνίρισμα.
  9. Μοιράζουμε τον πουρέ φρούτων στα μπολάκια και γαρνίρουμε με λίγα δημητριακά και ελάχιστη κουβερτούρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών