Σχεδόν κάθε περιοχή στην Ιταλία έχει τη δική της μινεστρόνε. Αυτή η παραλλαγή περιέχει μία κουταλιά πέστο, που το προσθέτουμε στο τέλος, ενώ άλλες έχουν ρύζι αντί για ζυμαρικά. Για τη Μinestrone alla Μilanese (μιλανέζικη μινεστρόνε), χρησιμοποιούμε 200 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο (arborio) αντί για ζυμαρικά.

30' προετοιμασία
2 ώρες και 25' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βάζουµε τα ξερά φασόλια σε ένα µεγάλο µπολ, τα σκεπάζουµε µε κρύο νερό και τα αφήνουµε να µουλιάσουν αποβραδίς. Τα στραγγίζουµε και τα ξεπλένουµε µε κρύο νερό.
  2. Σε µια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, τον µαϊντανό, το φασκόµηλο και το µπέικον, ανακατεύοντας µία ή δύο φορές, για περίπου 5 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουµε το σέλερι, το καρότο και τις πατάτες και σοτάρουµε για 5-7 λεπτά. Προσθέτουµε ανακατεύοντας τον πελτέ, τις ντοµάτες, τον βασιλικό, τα ξερά φασόλια και αλατοπίπερο. Ρίχνουµε τον ζωµό και αφήνουµε για 5 λεπτά, µέχρι να πάρουν µια βράση. Σκεπάζουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 2 ώρες, ανακατεύοντας µία ή δύο φορές.
  4. Αν οι πατάτες δεν έχουν διαλυθεί, τις λιώνουµε µε ένα πιρούνι στα τοιχώµατα της κατσαρόλας. Προσθέτουµε τα κολοκυθάκια, τον αρακά, τα φασολάκια, το λάχανο και τα ζυµαρικά. Σιγοβράζουµε για περίπου άλλα 10 λεπτά ή µέχρι τα ζυµαρικά να γίνουν «αλ ντέντε».
  5. Σερβίρουµε µε 1 κουταλιά πέστο και την παρµεζάνα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών