10' προετοιμασία
22' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με λαχανικά, βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, το κριθαράκι για περίπου 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε.
  3. Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να χυλώσει το γιουβέτσι.
  6. Μοιράζουμε στα πιάτα το γιουβέτσι με λαχανικά και σκορπίζουμε από πάνω, αν θέλουμε, κομματάκια γραβιέρας.
  7. Συνοδεύουμε, το γιουβέτσι με λαχανικά, με πράσινη σαλάτα με μουστάρδα και πράσινες ελιές.

Ένα απλό κόκκινο κρασί, με ρουστίκ χαρακτήρα.

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών