10'
προετοιμασία
22' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με λαχανικά, βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, το κριθαράκι για περίπου 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σάλτσα.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να χυλώσει το γιουβέτσι.
- Μοιράζουμε στα πιάτα το γιουβέτσι με λαχανικά και σκορπίζουμε από πάνω, αν θέλουμε, κομματάκια γραβιέρας.
- Συνοδεύουμε, το γιουβέτσι με λαχανικά, με πράσινη σαλάτα με μουστάρδα και πράσινες ελιές.
Ένα απλό κόκκινο κρασί, με ρουστίκ χαρακτήρα.