Είναι αρωματικά και πολύ μα πολύ δυνατά.
Υλικά
Από την Δανία
Από την Ισλανδία
Διαδικασία
Από την Δανία
- Ανακατεύουμε το νερό με το γαρίφαλο και την κανέλα σε μια μικρή κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Σουρώνουμε το αρωματισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε όλο το υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα πορτοκάλια και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Αφήνουμε το ποτό να ζεσταθεί αλλά όχι να πάρει βράση.
- Πλένουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε ροδέλες χωρίς να το ξεφλουδίσουμε.
- Μεταφέρουμε το ποτό σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ, ρίχνουμε μέσα το κομμένο πορτοκάλι και σερβίρουμε γεμίζοντας με μια βαθιά κουτάλα γυάλινα φλιτζάνια.
Από την Ισλανδία
- Ανακατεύουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη με το μπράντι και την αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
- Πλένουμε και κόβουμε το πορτοκάλι σε ροδέλες χωρίς να το ξεφλουδίσουμε.
- Ρίχνουμε τις ροδέλες μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρδαμο, το γαρίφαλο και την κανέλα.
- Δυναμώνουμε λίγο τη θερμοκρασία έως ότου το μείγμα πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε ξανά τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τη Μαυροδάφνη και 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς με μια κουτάλα, προσέχοντας να μην πιτσιλιστούμε.
- Σιγοβράζουμε το ποτό για 2 -3 λεπτά (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το ποτό να σταθεί μία νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Την επομένη προσθέτουμε το υπόλοιπο κόκκινο κρασί, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε καλά.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, σουρώνουμε το Glögg και το σερβίρουμε σε κούπες ή γυάλινα φλιτζάνια.
- Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net