
Υλικά
Μερίδες: για 1 βαζάκι 400 mlΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη γλυκόξινη πάστα κάστανου με πετιμέζι ροδιού ξεκινάμε, βάζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα. Αποσύρουμε.
- Όσο είναι ζεστό το μείγμα, το χτυπάμε στον πολυκόφτη (προσεκτικά και δοκιμάζοντας τις ταχύτητες, γιατί θα «πετάγεται»).
Μυστικά
Χειροποίητο πετιμέζι ροδιού Κόβουμε 10-12 ώριμα, ζουμερά ρόδια στη μέση και τα στύβουμε στον στύφτη, όπως τα πορτοκάλια, πιέζοντας όμως περισσότερο. Δεν πολτοποιούμε τα σπόρια στο μπλέντερ, γιατί θα βγάλουν τη στυφάδα τους. Θέλουμε 1 λίτρο χυμό. Τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 100 γρ. ζάχαρη και 60 ml χυμό λεμονιού και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το υγρό να μειωθεί αρκετά και να μείνει ένα πυκνό, σκουρόχρωμο σιρόπι περίπου 200 ml. Διατηρείται σε μπουκαλάκι στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.