Για την 25η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαρίας Μπράνη.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο λάδι το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και τα καρότα μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν κάπως τα λαχανικά. Στο σοτάρισμα βάζουμε και τα δαφνόφυλλα για να βγάλουν το άρωμά τους. Κόβουμε τα κάστανα σε μικρότερα κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και μόλις τα υλικά αρχίζουν να αρπάζουν στην κατσαρόλα, σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά βάζουμε 2 λίτρα νερό που έχουμε βράσει στο βραστήρα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  2. Βγάζουμε τις δάφνες και πολτοποιούμε καλά με το μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή βάζουμε λίγο βραστό νερό και τη βάζουμε να πάρει μια-δυο βράσεις. Αν είναι αραιή τη βράζουμε μέχρι να πήξει όσο θέλουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών