Βασικό συνοδευτικό στην κουζίνα του αμερικανικού Νότου, φτιάχνεται με καλαμποκάλευρο και θυμίζει κροκέτα. Μας το ετοίμασαν στην κουζίνα του Po’Boys, στου Ψυρρή.

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 30-35 τεμάχια

Για τη μαγιονέζα creole

Διαδικασία

  1. Aνακατεύουμε τα υλικά για τη μαγιονέζα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το ξινόγαλο μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεύρια και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα χαλαπένιος και το τσένταρ και ανακατεύουμε. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι νερουλός, πρέπει να στέκεται στο κουτάλι (όπως στις κροκέτες ή στους κολοκυθοκεφτέδες). Αν το μείγμα μάς φαίνεται αραιό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  3. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τόσο λάδι ώστε να σκεπάσει τα 2/3 του σκεύους. Με δύο κουτάλια φτιάχνουμε μπάλες στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι (με το ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από τον χυλό και με το άλλο τον σπρώχνουμε να πέσει στο λάδι) και τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν το λάδι.
  5. Σερβίρουμε με τη μαγιονέζα creole.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών