Μοιάζει κατά πολύ με την ελληνική χωριάτικη αυτή η τουρκικής καταγωγής σαλάτα, αλλά και με τη βουλγαρική «σόπσκα», μόνο που τα υλικά της σερβίρονται ψιλοκομμένα και συνοδεύονται με ξεροψημένα τραγανά πιτάκια, πασπαλισμένα με μπαχαρικά.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Για τη σαλάτα

Για τα πιτάκια

Διαδικασία

Πιτάκια

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Ανοίγουμε με ένα μαχαιράκι τις πίτες στα δύο και τις αλείφουμε καλά με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Τις τακτοποιούμε στη λαμαρίνα, τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και με τα μπαχαρικά και τις ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
  3. Ξεφουρνίζουμε και τις κόβουμε σε τρίγωνα (όπως την πίτσα).

Σαλάτα

  1. Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα όλα τα υλικά για τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε, την περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  2. Τακτοποιούμε όμορφα τα πιτάκια πάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

Συνταγές με Αγγούρι

Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Μαϊντανός

Συνταγές με Παντζάρια

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών