ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια κοκκινιστά γιουβέτσιΚεφτεδάκια κοκκινιστά γιουβέτσι
20' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Τεμάχια: 30-35

Διαδικασία

  1. Για τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το μετρημένο ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  2. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει το μείγμα και να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει μέχρι τη μέση του σκεύους. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Βγάζουμε το μείγμα κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες με βάρος περίπου 50 γρ. Τους πιέζουμε να πλατύνουν ελαφρώς και τους αλευρώνουμε.
  5. Τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις.
  6. Χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά και τηγανίζουμε κάθε δόση για 5-6 λεπτά, μέχρι οι κεφτέδες να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  7. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών