20' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πρόβειους κεφτέδες με μπαχαρικά, βάζουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το παξιμάδι, το λάδι, όλα τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, το αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε σχολαστικά τα υλικά, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας με νερό για να γίνει το μείγμα αφράτο και παράλληλα να μην κολλάει στα χέρια μας.
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού.
  4. Τα αραδιάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  5. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 εκ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν ρόδινα και τραγανά.
  7. Στραγγίζουμε τα πρόβεια κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.

Ξινόμαυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών