
10'
προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο με κρεμμύδια και ρεβύθια αρχικά στραγγίζουµε τα ρεβύθια.
- Στη συνέχεια, τα βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουµε για περίπου 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν.
- Προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του µαγειρέµατος.
- Παράλληλα, λιώνουµε το βούτυρο σε ένα µεγάλο τηγάνι.
- Προσθέτουµε το 1/3 από το κρεµµύδι και σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει.
- Προσθέτουµε το τζίντζερ, το µαύρο πιπέρι και το κοτόπουλο και τσιγαρίζουµε για 2-3 λεπτά χωρίς να αφήσουµε το κοτόπουλο να πάρει χρώµα, γυρίζοντάς το ανά διαστήµατα.
- Προσθέτουµε το υπόλοιπο κρεµµύδι, 310 ml νερό, τον κρόκο, το ξυλάκι της κανέλας και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Αφήνουµε να πάρουν αργά βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 45 λεπτά.
- Προσθέτουµε τα ρεβύθια στο κοτόπουλο µαζί µε τον µαϊντανό και ανακατεύουµε απαλά.
- Στη συνέχεια, τα σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 15 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κοτόπουλο.
- Βγάζουµε το κοτόπουλο µε τρυπητή κουτάλα, έτσι ώστε η σάλτσα να παραµείνει στην κατσαρόλα.
- Βράζουµε τα ρεβύθια και τη σάλτσα που έχει παραµείνει στην κατσαρόλα για 7-8 λεπτά, µέχρι να δέσει η σάλτσα και να µειωθούν τα υγρά.
- Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίζουµε γρήγορα το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Χαρακτηριστικό της βερβερικής µαγειρικής είναι να ροδίζεται το κοτόπουλο (και το αρνί) αφού βράσει. Έτσι σχηµατίζεται µια ελκυστική χρυσή κρούστα στο κρέας, βελτιώνοντας την εµφάνιση και τη γεύση του.
- Σερβίρουµε το κοτόπουλο µε τα ρεβύθια και τη σάλτσα. Πασπαλίζουµε µε τον έξτρα µαϊντανό και σερβίρουµε µε φέτες λεµονιού και ξεροψηµένο ψωµί.