20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουµε τα ρεβύθια, τα βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουµε για περίπου 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του µαγειρέµατος.
  2. Παράλληλα, λιώνουµε το βούτυρο σε ένα µεγάλο τηγάνι. Προσθέτουµε το 1/3 από το κρεµµύδι και σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει. Προσθέτουµε το τζίντζερ, το µαύρο πιπέρι και το κοτόπουλο και τσιγαρίζουµε για 2-3 λεπτά χωρίς να αφήσουµε το κοτόπουλο να πάρει χρώµα, γυρίζοντάς το ανά διαστήµατα. Προσθέτουµε το υπόλοιπο κρεµµύδι, 310 ml νερό, τον κρόκο, το ξυλάκι της κανέλας και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήνουµε να πάρουν αργά βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 45 λεπτά.
  3. Προσθέτουµε τα ρεβίθια στο κοτόπουλο µαζί µε τον µαϊντανό και ανακατεύουµε απαλά. Στη συνέχεια τα σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 15 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κοτόπουλο.
  4. Βγάζουµε το κοτόπουλο µε τρυπητή κουτάλα, έτσι ώστε η σάλτσα να παραµείνει στην κατσαρόλα. Βράζουµε τα ρεβύθια και τη σάλτσα που έχει παραµείνει στην κατσαρόλα για 7-8 λεπτά, µέχρι να δέσει η σάλτσα και να µειωθούν τα υγρά.
  5. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίζουµε γρήγορα το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Χαρακτηριστικό της βερβερικής µαγειρικής είναι να ροδίζεται το κοτόπουλο (και το αρνί) αφού βράσει. Έτσι σχηµατίζεται µια ελκυστική χρυσή κρούστα στο κρέας, βελτιώνοντας την εµφάνιση και τη γεύση του.
  6. Σερβίρουµε το κοτόπουλο µε τα ρεβύθια και τη σάλτσα. Πασπαλίζουµε µε τον έξτρα µαϊντανό και σερβίρουµε µε φέτες λεµονιού και ξεροψηµένο ψωµί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών