ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδαΜοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδαΤο κοτόπουλο, ολόκληρο ή σε μερίδες, είναι συνηθισμένο πιάτο στο Μαρόκο. Ωστόσο, στη συνταγή αυτή χρησιμοποιούμε στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα, για να μειώσουμε τον χρόνο μαγειρέματος.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

 1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο ταζίν* με βερίκοκα, σε µια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα λιώνουµε το βούτυρο.
 2. Προσθέτουµε τα µπαχαρικά και τα ανακατεύουµε σε χαµηλή φωτιά για 1 λεπτό.
 3. ∆υναµώνουµε τη φωτιά σε µέτρια και προσθέτουµε τα στήθη κοτόπουλου. Τα σοτάρουµε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, προσέχοντας να µην αρπάξουν τα µπαχαρικά.
 4. Προσθέτουµε το κρεµµύδι γύρω από το κοτόπουλο και το σοτάρουµε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας το κρεµµύδι και γυρίζοντας το κοτόπουλο ανά διαστήµατα.
 5. Προσθέτουµε τον ζωµό κοτόπουλου και τα κλωναράκια κόλιανδρου (ή µαϊντανού) και αλατοπιπερώνουµε. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο µία φορά.
 6. Πλένουµε τα βερίκοκα, τα κόβουµε στη µέση και αφαιρούµε τα κουκούτσια.
 7. Τα τοποθετούµε γύρω από το κοτόπουλο, µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω, και τα περιχύνουµε µε το µέλι. Σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 7-8 λεπτά, γυρίζοντας τα βερίκοκα µετά από 5 λεπτά. Τα γυρίζουµε µόνο µία φορά για να τα κρατήσουµε ανέπαφα.
 8. Μεταφέρουµε το κοτόπουλο µε τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, το σκεπάζουµε και το αφήνουµε να σταθεί για 2-3 λεπτά. Κόβουµε κάθε στήθος σε διαγώνιες φέτες.
 9. Παράλληλα, ετοιµάζουµε το κουσκούς σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας.
 10. Σερβίρουµε στα πιάτα το ζεστό κουσκούς και προσθέτουµε από πάνω φέτες κοτόπουλου.
 11. Αφαιρούµε τα κλωνάρια κόλιανδρου (αν χρησιµοποιήσουµε) από τη σάλτσα και προσθέτουµε τη σάλτσα και τα βερίκοκα πάνω από το κοτόπουλο.
 12. Μοιράζουµε τα αµύγδαλα και τον έξτρα κόλιανδρο (ή µαϊντανό) και σερβίρουµε τα πιάτα με το κοτόπουλο ταζίν στο τραπέζι.

Μυστικά

*Στη µαροκινή κουζίνα, «ταζίν» ονοµάζεται ένα κεραµικό σκεύος µαγειρέµατος µε κωνικό καπάκι (κάτι σαν τη δική µας γάστρα) µέσα στο οποίο σιγοψήνονται κρέας και λαχανικά µε διάφορα αρτύµατα. «Ταζίν» ονοµάζεται και αυτός ο τύπος µαγειρέµατος: σιγανό, ήπιο ψήσιµο σε κλειστό σκεύος.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών