30'
προετοιμασία
2 ώρες και 35' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρεατόσουπα με μανιτάρια και λάδι τρούφας, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το μοσχάρι και το βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μοσχάρι μέσα στο ζεστό νερό για περίπου 5 λεπτά.
- Στραγγίζουμε το μοσχάρι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και αλατοπίπερο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι σχεδόν να μαλακώσει.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τα καρότα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρούμε το σκόρδο, αδειάζουμε τα λαχανικά με το λάδι τους στο ζωμό με το μοσχάρι (αφού περάσει η 1 ½ ώρα μαγειρέματος), προσθέτουμε το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
- Βγάζουμε με μια κουτάλα της σούπας λίγα λαχανικά με ζωμό και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Τα αδειάζουμε ξανά μέσα στη σούπα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σούπα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το λάδι τρούφας, αν βάλουμε, και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.