«Τα φασόλια που, όταν είναι νωπά, τα λέµε χάντρες, τα κόκκινα µε τις άσπρες γραµµές, στη Γορτυνία τα λένε λόµπες, όταν είναι ξερά. Τη συνταγή µας την έδωσε η κ. Ξένη Σπαράγγη. Όταν τέλειωναν τα µικρά κρεµµύδια του στιφάδου, έβαζαν µεγάλα κρεµµύδια σε χοντρές φέτες. Με τα µικρά, όµως, το φαγητό είναι πιο ελκυστικό στο µάτι».

1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βάζουµε τα φασόλια σε κατσαρόλα µε µπόλικο νερό ώστε να τα σκεπάζει και τα αφήνουµε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, από τη στιγµή που θα κοχλάσει το υγρό. Τα σουρώνουµε, τα ξαναβάζουµε στην κατσαρόλα µαζί µε όλα τα υλικά. Προσθέτουµε νερό µόλις να τα σκεπάζει και τα βάζουµε να µαγειρευτούν. Όταν κοχλάσει, χαµηλώνουµε τη φωτιά για να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν τα φασόλια. Παρακολουθούµε κάθε τόσο µήπως χρειαστεί να προσθέσουµε λίγο νεράκι. Όταν είναι έτοιµο, πρέπει να µείνει µε τη σάλτσα του. Δοκιµάζουµε το αλάτι µήπως χρειάζεται να συµπληρώσουµε. Πασπαλίζουµε µε µαϊντανό και σερβίρουμε.
  2. Στο ποτήρι μας Αγιωργίτικο, Merlot ή ένα Βιδιανό χαρμάνι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών