20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τα μανιτάρια πανέ ξεκινάμε και σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το γάλα, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Σε ένα πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά και σε ένα άλλο το αλεύρι.
  3. «Περνάμε» κάθε μανιτάρι πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.
  4. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να πανάρουμε όλα τα μανιτάρια.
  5. Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα μανιτάρια, σε δόσεις, για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε με: Αν θέλουμε, σερβίρουμε τα μανιτάρια με μια πικάντικη μαγιονέζα, την οποία φτιάχνουμε ως εξής: Ανακατεύουμε σε μπολ 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα της αρεσκείας μας με 1½ κουτ. σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι (στο μπουκάλι αναγράφεται ως sweet chilli sauce και τη βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ μαζί με τις κέτσαπ και τις μουστάρδες ή στα ράφια με τα εξωτικά είδη) και 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών