30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μελιτζάνες και πατάτες γιαχνί, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, χωρίς να τις στραγγίξουμε σε χαρτί κουζίνας.
  2. Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, σε δόσεις και αυτές, μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζουμε στην πιατέλα με τις πατάτες.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο σκεύος τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε ξανά στο σκεύος τις μελιτζάνες και τις πατάτες με το λάδι της πιατέλας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, 3/4 φλιτζ. τσαγιού νερό, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Δεν ανακατεύουμε για να μη λιώσουν τα υλικά, αλλά σείουμε το σκεύος.
  5. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες και πατάτες γιαχνί χλιαρές.

Μυστικά

Σερβίρεται και κρύο, ως μεζεδάκι για ούζο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 197.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών