ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣμπιφτέκια βίντεοΜπιφτέκια (βίντεο)
20' προετοιμασία
10' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και τα υπόλοιπα υλικά, και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει (αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να το αφήσουμε έως 1 βράδυ).
  3. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 16 μικρά και μακρόστενα μπιφτέκια.
  4. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και «ψήνουμε» τα μπιφτεκάκια για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν. (Μπορεί να χρειστούμε λίγο ακόμα λάδι).
  5. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ρύζι, δροσερό γιαούρτι και πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών