20'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και τα υπόλοιπα υλικά, και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει (αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να το αφήσουμε έως 1 βράδυ).
- Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 16 μικρά και μακρόστενα μπιφτέκια.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και «ψήνουμε» τα μπιφτεκάκια για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν. (Μπορεί να χρειστούμε λίγο ακόμα λάδι).
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ρύζι, δροσερό γιαούρτι και πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.