10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Κομμάτια: 12Διαδικασία
- Για να φτιαξουμε τις μπουκιές φρουτάλιας με λουκάνικο αγριόχοιρου, ξεκινάμε βάζοντας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα, περίπου 1 εκ. από τον πυθμένα του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε σε αυτό τις πατάτες για 6 - 8 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, όπου τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
- Παράλληλα, σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη μαντζουράνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες και τα λουκάνικα και τηγανίζουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει η ομελέτα από την κάτω πλευρά.
- Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την ομελέτα προσεκτικά ξανά στο τηγάνι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά.
- Αδειάζουμε τη φρουτάλια σε πιατέλα, την κόβουμε σε 12 μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.