10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Βάζουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα, περίπου 1 εκ. από τον πυθμένα του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε σε αυτό τις πατάτες για 6 - 8 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, όπου τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  3. Παράλληλα, σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη μαντζουράνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες και τα λουκάνικα και τηγανίζουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει η ομελέτα από την κάτω πλευρά. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την ομελέτα προσεκτικά ξανά στο τηγάνι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά. Αδειάζουμε τη φρουτάλια σε πιατέλα, την κόβουμε σε 12 μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών