Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης μας ετοίμασε αρωματικά γιουβαρλάκια  με άγριο ρύζι, κόλιανδρο και λάιμ. 

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Για τα γιουβαρλάκια

Για τον ζωμό

*Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι σεφ του εστιατορίου CTC.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, την παρμεζάνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια. Αλευρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό να πάρει βράση και ρίχνουμε το άγριο ρύζι. Βράζουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ, το σέλινο, το καρότο, τα τοπιναμπούρ ή τις πατάτες και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και βράζουμε άλλα 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ρομανέσκο και το μανιτάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αφαιρούμε το τζίντζερ.
  3. Για το αυγολέμονο χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά και τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ¼ περίπου του ζωμού που έχει μέσα η κατσαρόλα μας (ενώ είναι ακόμα ζεστό). Στη συνέχεια επιστρέφουμε το μείγμα του αυγού στην κατσαρόλα με το φαγητό και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί καλά αλλά προσοχή να μη βράσει γιατί θα μας κόψει το αυγολέμονο.
  4. Γαρνίρουμε με τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε.
  5. Στο ποτήρι μας: Μια σταρένια μπίρα, ένα Sauvignon, μια Μαργαρίτα, ένα σαντορινιό χαρμάνι από Ασύρτικο κι Αθήρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών