
30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα γιουβαρλάκια
Για τον ζωμό
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια με άγριο ρύζι, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, την παρμεζάνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια. Αλευρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό να πάρει βράση και ρίχνουμε το άγριο ρύζι. Βράζουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ, το σέλινο, το καρότο, τα τοπιναμπούρ ή τις πατάτες και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και βράζουμε άλλα 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ρομανέσκο και το μανιτάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αφαιρούμε το τζίντζερ.
- Για το αυγολέμονο χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά και τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ¼ περίπου του ζωμού που έχει μέσα η κατσαρόλα μας (ενώ είναι ακόμα ζεστό). Στη συνέχεια επιστρέφουμε το μείγμα του αυγού στην κατσαρόλα με το φαγητό και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί καλά αλλά προσοχή να μη βράσει γιατί θα μας κόψει το αυγολέμονο.
- Γαρνίρουμε με τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε.
Μυστικά
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι σεφ του εστιατορίου CTC.
Μια σταρένια μπίρα, ένα Sauvignon, μια Μαργαρίτα, ένα σαντορινιό χαρμάνι από Ασύρτικο κι Αθήρι.