7'
προετοιμασία
8' τηγάνισμα
Σύνολο: 15'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ομελέτα με καβουρμά αρχικά προθερμαίνουμε το τηγάνι χωρίς λάδι και, μόλις κάψει, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε και προσθέτουμε στα αυγά τον καβουρμά. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι.
- Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά και η επιφάνεια αρχίζει να σταθεροποιείται, βάζουμε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε λίγο πιπεράκι ακόμα.
- Μόλις είναι έτοιμη η ομελέτα με καβουρμά, τη διπλώνουμε σε τρίγωνο ή σε φωλίτσα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.