Αχ, αυτή η ομελέτα του «Σκυλοδήμου»! Είναι λόγος να κατέβεις στο λιμάνι από την άλλη άκρη της Αθήνας για να τη χαρείς στην παλιά μπακαλοταβέρνα. Για τις μέρες που δεν προλαβαίνεις, έχουμε τη συνταγή.
7'
προετοιμασία
8' τηγάνισμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ομελέτα με καβουρμά αρχικά προθερμαίνουμε το τηγάνι χωρίς λάδι και, μόλις κάψει, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάμε και προσθέτουμε στα αυγά τον καβουρμά. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι.
- Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά και η επιφάνεια αρχίζει να σταθεροποιείται, βάζουμε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε λίγο πιπεράκι ακόμα.
- Μόλις είναι έτοιμη η ομελέτα με καβουρμά, τη διπλώνουμε σε τρίγωνο ή σε φωλίτσα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.