ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠλιγουροσαλάτα με ρόδιΠλιγουροσαλάτα με ρόδι
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το πιλάφι με κυδώνια, καρότο και ρόδια, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο, αλλά να μην πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κυδώνι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, το καρότο και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 λίτρο ζωμό.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να γίνει το ρύζι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό.
  7. Πετάμε τα γαρίφαλα, προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε αμέσως μια βουτυρωμένη φόρμα μέχρι επάνω. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα.
  8. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα, το ρόδι και τον κόλιανδρο.
  9. Ραντίζουμε με λάδι και πετιμέζι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών