Νόστιμα ατομικά πιτσάκια με σπιτική ζύμη. Επιλέγουμε μια από τις δυο επικαλύψεις ή σκαρώνουμε και μια επιπλέον δική μας για μεγαλύτερη ποικιλία.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10 πιτσάκια

Για τα πιτσάκια με σκόρδο και δεντρολίβανο 

Για τα πιτσάκια με ντομάτα και ελιά 

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 240° C (σκάλα 9 στο γκάζι). Χωρίζουµε τη ζύµη για πίτσα και πλάθουµε δέκα µικρές βάσεις. Πασπαλίζουµε ένα ρηχό ταψί ή τη λαµαρίνα του φούρνου µε το καλαµποκάλευρο και απλώνουµε τις βάσεις. Αλείφουµε τις βάσεις µε λάδι και σκορπίζουµε οµοιόµορφα τη µοτσαρέλα.
  2. Για τα πιτσάκια µε σκόρδο και δεντρολίβανο: Σκορπίζουµε στις µισές βάσεις το σκόρδο και το δεντρολίβανο, ραντίζουµε µε το λάδι και πασπαλίζουµε µε την παρµεζάνα.
  3. Για τα πιτσάκια µε ντοµάτα και ελιά: Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τις ελιές µε την ντοµάτα, το σκόρδο και τον βασιλικό και σκορπίζουµε το µείγµα οµοιόµορφα στις υπόλοιπες βάσεις. Ραντίζουµε µε λάδι και στολίζουµε µε τα κλωναράκια βασιλικού.
  4. Ψήνουµε τα πιτσάκια για 10 λεπτά ή µέχρι οι βάσεις να γίνουν τραγανές και να χρυσίσουν.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών