20'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 10 πιτσάκιαΓια τα πιτσάκια με σκόρδο και δεντρολίβανο
Για τα πιτσάκια με ντομάτα και ελιά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα ατομικά πιτσάκια αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 240°C (σκάλα 9 στο γκάζι).
- Χωρίζουµε τη ζύµη για πίτσα και πλάθουµε δέκα µικρές βάσεις.
- Πασπαλίζουµε ένα ρηχό ταψί ή τη λαµαρίνα του φούρνου µε το καλαµποκάλευρο και απλώνουµε τις βάσεις.
- Αλείφουµε τις βάσεις µε λάδι και σκορπίζουµε οµοιόµορφα τη µοτσαρέλα.
Για τα πιτσάκια µε σκόρδο και δεντρολίβανο
- Σκορπίζουµε στις µισές βάσεις το σκόρδο και το δεντρολίβανο, ραντίζουµε µε το λάδι και πασπαλίζουµε µε την παρµεζάνα.
Για τα πιτσάκια µε ντοµάτα και ελιά
- Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τις ελιές µε την ντοµάτα, το σκόρδο και τον βασιλικό και σκορπίζουµε το µείγµα οµοιόµορφα στις υπόλοιπες βάσεις.
- Ραντίζουµε µε λάδι και στολίζουµε µε τα κλωναράκια βασιλικού.
- Ψήνουµε τα πιτσάκια για 10 λεπτά ή µέχρι οι βάσεις να γίνουν τραγανές και να χρυσίσουν.