ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με δυόσμο και κάριΚεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με δυόσμο και κάριΈνα κλασικό πιάτο, όπου χρησιµοποιούνται κεφτεδάκια ή ντάµπλινγκ ψαριού. Ωστόσο, αν µας πιέζει ο χρόνος, µπορούµε κάλλιστα να χρησιµοποιήσουµε φέτες ψαριού. ∆ουλεύουµε το ψάρι και στη συνέχεια το κοπανίζουµε, για να αποκτήσει καλύτερη υφή. Σερβίρουµε µε αυγά και ρύζι.

30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την συνταγή πράσινο κάρι με κεφτεδάκια ψαριού, ξεκινάμε χρησιµοποιώντας έναν πολυκόφτη ή ένα µπλέντερ, κόβουµε τα φιλέτα ψαριού µέχρι να σχηµατιστεί ένας οµοιόµορφος πολτός. (Αν έχουµε γουδί και γουδοχέρι, κοπανίζουµε τον πολτό ψαριού για άλλα 10 λεπτά, για να του δώσουµε λαστιχωτή υφή.)
  2. Βάζουµε την κρέµα καρύδας σε ένα γουόκ ή σε µια κατσαρόλα και σιγοβράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή µέχρι να διαχωριστεί η κρέµα και να σχηµατιστεί µια στρώση από λάδι στην επιφάνεια. Ανακατεύουµε την κρέµα, αν αρχίσει να παίρνει χρώµα κοντά στα τοιχώµατα.
  3. Προσθέτουµε την πάστα κάρι, ανακατεύουµε καλά και µαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά, µέχρι να βγάλει τα αρώµατά της.
  4. Προσθέτουµε τα 3/4 από το γάλα καρύδας και ανακατεύουµε καλά.
  5. Χρησιµοποιώντας ένα κουτάλι ή µε υγρά χέρια, πλάθουµε µε τον πολτό κεφτεδάκια ή κροκέτες µε διάµετρο περίπου 2 εκ. και τα βυθίζουµε στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέτουµε τις µελιτζάνες, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη και µαγειρεύουµε για 12-15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, µέχρι να µαγειρευτούν τα ψάρια και οι µελιτζάνες.
  7. Προσθέτουµε ανακατεύοντας το τζίντζερ και το ξύσµα λάιµ.
  8. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  9. Μεταφέρουµε σε ένα µπολ σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τα φύλλα βασιλικού και τις φέτες τσίλι, και σερβίρουµε. Συνοδεύουµε το πράσινο κάρι με κεφτεδάκια ψαριού µε ρύζι.

Μυστικά

* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών