ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρι γιαχνί με ντοματίνια και καυκαλήθρεςΨάρι γιαχνί με ντοματίνια και καυκαλήθρες
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ψάρι στον ατμό με καστανό ρύζι, σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας στο νερό το τσάι. Αφαιρούμε το φακελάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Λιώνουμε στο μούλτι το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπεριά τσίλι (αν θέλουμε).
  3. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σησαμέλαιο και χτυπάμε λίγο ακόμα να αναμειχθούν.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα μαγειρεύουμε στον ατμό (είτε σε ατμομάγειρα είτε σε καλάθι ατμού, μπαμπού ή ανοξείδωτο) για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
  5. Ανακατεύουμε το ρύζι με τα 3/4 της σάλτσας και το σερβίρουμε στα πιάτα. Μοιράζουμε και το ψάρι στα πιάτα και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 109.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών