10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ψαρονέφρι στο τηγάνι με σελινόριζα ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και τη σελινόριζα και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις το μείγμα πάρει βράση, επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά.
- Ελέγχουμε στο εσωτερικό του: πρέπει να μην είναι ροζ, αλλά προσέχουμε να μην υπερβούμε το σημείο που θα στεγνώσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.