ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρονέφρι αυγολέμονο με πουρέ σελινόριζαςΨαρονέφρι αυγολέμονο με πουρέ σελινόριζας
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ψαρονέφρι στο τηγάνι με σελινόριζα ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.
  2. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  3. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και τη σελινόριζα και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
  5. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  7. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά.
  8. Ελέγχουμε στο εσωτερικό του: πρέπει να μην είναι ροζ, αλλά προσέχουμε να μην υπερβούμε το σημείο που θα στεγνώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών