Ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι αυτό το γεμιστό Rib eye roast. Η σάλτσα άγριων μανιταριών και τρούφας δίνει εκπληκτική γεύση και άρωμα και μια αίσθηση πολυτέλειας, ενώ το εκλεκτό μοσχαρίσιο Rib eye ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, εγγυάται την ποιότητα, την απόλυτη γεύση και το ζουμερό αποτέλεσμα.
Κοτόπουλο, γαλοπούλα και κουνέλι. Το μυαλό μας πάει έτσι και αλλιώς στον όμιλο ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, όπου με πορεία άνω των 50 ετών, έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως σύμβολο αριστείας στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Έχοντας τη δυναμική αλλά και την εμπειρία, ο όμιλος ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, πρωτοπορεί και συνεχίζει να διευρύνει την επιτυχημένη του πορεία, με την ένταξη νέων κατηγοριών κρέατος, όπως το βόειο και το χοιρινό, διασφαλίζοντας την ποιότητα σε κάθε στάδιο. Τα ελληνικής εκτροφής μοσχάρια μεγαλώνουν στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ομίλου, στη φάρμα των 2.500 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στο Καλπάκι Ιωαννίνων, στη σκιά της Τύμφης. Παράλληλα εκεί, υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις με τριφύλλι και σιτηρά τα οποία αξιοποιούνται για την εκτροφή των ζώων. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνονται οι ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης για τα ζώα, εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας κρέας. Στη συνταγή που ακολουθεί ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, ετοιμάζει ένα γιορτινό μοσχαρίσιο rib eye ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ.

50' προετοιμασία
2 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για την γέμιση

Για το roast

Για την σάλτσα

Διαδικασία

Για τη γέμιση

  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  4. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Για το roast

  1. «Σκίζουμε» το rib eye στη μέση μέχρι να φτάσει κατά 3⁄4 κάτω και γεμίζουμε τη σχισμή με τη γέμιση.
  2. Με ένα σκοινί (σπάγκο μαγειρικής) ξανακλείνουμε το rib eye.
  3. To αλατοπιπερώνουμε πάρα πολύ καλά.
  4. Τοποθετούμε το mirepoix, τα σκόρδα και το θυμάρι στον πάτο ένος ταψιού.
  5. Τοποθετούμε το rib eye από πάνω.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 1⁄2 ώρα ή μέχρι το θερμόμετρο μαγειρικής να δείξει 58°C.

Για τη σάλτσα

  1. Όταν ψηθεί το rib eye το κρατάμε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα.
  2. Μεταφέρουμε τα λαχανικά από το ταψί με λίγο από το λίπος που έχει βγάλει το κρέας σε ένα κατσαρολάκι και τα σοτάρουμε μαζί με τον πελτέ μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το κρασί στα λαχανικά και βράζουμε για 10 λεπτά.
  4. Με λίγο από το ζωμό ξύνουμε το ταψί για να πάρουμε ότι «καραμέλες» έχουν μείνει στο ταψί και τις οποίες τις προσθέτουμε στη σάλτσα μας.
  5. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό στη σάλτσα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
  6. Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα άγρια μανιτάρια σε δόσεις.
  7. Σοτάρουμε με το βούτυρο και το ελαιολάδο (250 γρ. κάθε φορά) για 1-2 λεπτά, έτσι ώστε να μην βράσουν τα μανιτάρια και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  8. Σουρώνουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι και την βράζουμε μέχρι να μείνουν περίπου 350 ml και δένουμε τη σάλτσα με το corn flour.
  9. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στη σάλτσα, την τρούφα και αλατοπιπερώνουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών