ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με κέιλ, μήλο, φέτα και σταφίδεςΣαλάτα με κέιλ, μήλο, φέτα και σταφίδες

Η κλασική αμερικανική σαλάτα, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1893 στο ξενοδοχείο «Waldorf Astoria», από όπου πήρε και το όνομά της. Τη βρήκαμε σε μενού του 1952 και σας παρουσιάζουμε τη σημερινή εκδοχή της. Βασικά υλικά της το ξινόμηλο, η σελινόριζα, η μαγιονέζα και το ολοδικό μας ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι.

25' προετοιμασία
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα Waldorf, ξεκινάμε κόβοντας τις σελινόριζες αρχικά σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια πάχους 0,5 εκ. και μήκους μέχρι 5 εκ. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με τον μισό χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  2. Κόβουμε τα ξινόμηλα σε εξίσου λεπτές φέτες, αφαιρούμε σκληρούς πυρήνες και κουκούτσια και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια ίδιου μεγέθους με της σελινόριζας. Τις ραντίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα και το γιαούρτι, προσθέτουμε τις σελινόριζες, τα 3/4 της ποσότητας του μήλου, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι.
  4. Γεμίζουμε τα πιο γερά και τρυφερά φύλλα των αντίβ με το μείγμα και τα τακτοποιούμε ωραία σε πιατέλες. Στολίζουμε με τα υπόλοιπα μπαστουνάκια μήλου και την καρυδόψιχα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών