ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΆγρια χόρτα με μάραθο και δυόσμο, γιαχνίΆγρια χόρτα με μάραθο και δυόσμο, γιαχνί
25' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τις σελινόριζες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Αν υπάρχει μαλακή ψίχα, την αφαιρούμε. Κόβουμε χοντρές ροδέλες τα πράσα.
  2. Στην κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε για λίγο το ξερό κρεμμύδι. Όταν μαραθεί, ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  3. Τότε βάζουμε τις σελινόριζες, τα πράσα, τα χλωρά κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο λάδι μαζί με λίγο βραστό νερό μόλις να σκεπάζει τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  4. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα πράσα και οι σελινόριζες, προσθέτουμε το μαϊντανό και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών