20'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σοκολατόπιτα με φράουλες, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα, την οποία έχουμε βάλει σε ένα μπολ.
- Περιμένουμε ένα λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα, και έπειτα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους170°C.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τα ολόκληρα αυγά, την άχνη και το κορν φλάουρ.
- Αδειάζουμε μέσα στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και τοποθετούμε στο εσωτερικό του ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, που έχουμε κόψει στην ίδια διάμετρο (εναλλακτικά, μπορούμε να βουτυρώσουμε και να αλευρώσουμε το ταψί).
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και βάζουμε στην επιφάνειά του τις φράουλες, όρθιες (με το σημείο που ήταν το κοτσάνι προς τα κάτω).
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
- Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.