25'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Τεμάχια: 20Για τη μους σολομού
Διαδικασία
- Για τα σου γεμιστά με μους σολομού ξεκινάμε και «χτυπάμε» το σολομό στο μπλέντερ με το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού για 1-2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται ο σολομός.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε μία όσο πιο λεία μους γίνεται.
- Σταματάμε το χτύπημα και ενώνουμε το μείγμα με το γιαούρτι, τον άνηθο και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε τη μους και τη βάζουμε στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και να σφίξει.
- Κόβουμε καπάκια από τα σου και μ' ένα κουταλάκι (ή, αν έχουμε, μ’ ένα κορνέ) τα γεμίζουμε με τη μους σολομού.
- Σκεπάζουμε με τα καπάκια και σερβίρουμε.
- Εναλλακτικά, γεμίζουμε με τη μους τα βολ-ο-αν ή τα ταρτάκια ή την αλείφουμε πάνω σε κράκερς ή σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.