ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαναπεδάκια με πατέ γαρίδαςΚαναπεδάκια με πατέ γαρίδας
25' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Τεμάχια: 20

Για τη μους σολομού

Διαδικασία

  1. Για τα σου γεμιστά με μους σολομού ξεκινάμε και «χτυπάμε» το σολομό στο μπλέντερ με το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού για 1-2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται ο σολομός.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε μία όσο πιο λεία μους γίνεται.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και ενώνουμε το μείγμα με το γιαούρτι, τον άνηθο και πιπέρι.
  4. Σκεπάζουμε τη μους και τη βάζουμε στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και να σφίξει.
  5. Κόβουμε καπάκια από τα σου και μ' ένα κουταλάκι (ή, αν έχουμε, μ’ ένα κορνέ) τα γεμίζουμε με τη μους σολομού.
  6. Σκεπάζουμε με τα καπάκια και σερβίρουμε.
  7. Εναλλακτικά, γεμίζουμε με τη μους τα βολ-ο-αν ή τα ταρτάκια ή την αλείφουμε πάνω σε κράκερς ή σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών