Εκλεκτή λιχουδιά, εύκολη και πεντανόστιμη, ό,τι πρέπει για τα τραπεζώματα της Πρωτοχρονιάς.

25' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 20 τμχ.

Για τη μους σολομού

Διαδικασία

  1. «Χτυπάμε» το σολομό στο μπλέντερ με το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού για 1-2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται ο σολομός.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε μία όσο πιο λεία μους γίνεται.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και ενώνουμε το μείγμα με το γιαούρτι, τον άνηθο και πιπέρι.
  4. Σκεπάζουμε τη μους και τη βάζουμε στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και να σφίξει.
  5. Κόβουμε καπάκια από τα σου και μ' ένα κουταλάκι (ή, αν έχουμε, μ’ ένα κορνέ) τα γεμίζουμε με τη μους σολομού.
  6. Σκεπάζουμε με τα καπάκια και σερβίρουμε.
  7. Εναλλακτικά, γεμίζουμε με τη μους τα βολ-ο-αν ή τα ταρτάκια ή την αλείφουμε πάνω σε κράκερς ή σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών